Cześć,
nazywam się Julia Potrawiak i od kilku lat pomagam kobietom zmieniać sposób żywienia i styl życia na zdrowszy.
Jestem dietetykiem, psychodietetykiem, trenerem personalnym, a przede wszystkim pasjonatką zdrowego stylu życia. Studia wyższe na kierunku dietetyka ukończyłam na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Już w trakcie nauki zauważyłam, że nie zawsze znajomość zasad żywienia jest wystarczająca do wprowadzenia trwałej zmiany. Dlatego zdecydowałam się poszerzyć swoje kwalifikacje i ukończyłam studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka.
A jak to się stało, że zostałam trenerem personalnym?
Od dziecka pasjonowałam się sportem, przez kilkanaście lat pływałam pod okiem trenerów i tańczyłam w zespole. Po pierwszej wizycie na siłowni, zakochałam się w tej formie aktywności fizycznej, a po jakimś czasie, zapisałam się na swój pierwszy kurs. Później pojawiły się kolejne. Dzisiaj jestem trenerem personalnym z ogromnym doświadczeniem w pracy z klientami indywidualnym i grupami.
Moja praca jest moją największą pasją ; )
WYKSZTAŁCENIE
UNIWERSYTET HUMANISTYCZNOSPOŁECZNY SWPS W POZNANIU
kierunek: psychodietetyka
praca dyplomowa pt. „Rola sposobu żywienia w leczeniu i poprawie komfortu życia kobiet z niepłodnością”
UNIWERSYTET MEDYCZNY IM. KAROLA MARCINKOWSKIEGO W POZNANIU
kierunek: dietetyka
praca magisterska pt. „Sposób żywienia i aktywność fizyczna u osób z insulinoopornością.”
UNIWERSYTET MEDYCZNY IM. KAROLA MARCINKOWSKIEGO W POZNANIU
kierunek: dietetyka
praca licencjacka pt. „Żywienie w chorobie Hashimoto”
"Wiedza z zakresu żywienia ulega ciągłym modyfikacjom i udoskonaleniom. Pragnę dzielić się rzetelną i aktualną wiedzą, dlatego nieustannie zagłębiam się w literaturę naukową, biorę udział w szkoleniach, warsztatach, konferencjach i dyskusjach eksperckich".
UKOŃCZONE KURSY I SZKOLENIA
SOIT Szkolenie specjalista przyjazny insulinoopornym -Fundacja Insulinooporność
II Konferencja Żywienie a zdrowie prokreacyjne kobiety 2020 - Uniwersytet Medyczny w Poznaniu
„Rola diety w schorzeniach tarczycy” - Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
„Celiakia i Dieta bezglutenowa” – Uniwersytet Medyczny im. Karola Macinkowskiego w Poznaniu
Dietoterapia w zespole jelita nadwrażliwego. Co pomaga w świetle badań? - Dietomedica
„Kobieta, żywienie a sport” – Akademia Dietetyki Sportowej
I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki „Żywienie-Trening-Wspomaganie” – Instytut Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
I Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych” – Uniwersytet Medyczny im. Karola Macinkowskiego w Poznaniu
III Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych” – Uniwersytet Medyczny im. Karola Macinkowskiego w Poznaniu
Warsztaty kulinarne z wykorzystaniem produktów firmy Nutricia Medyczna
Sport Support 2019 Conference - I Krajowe Forum Profilaktyki i Leczenia Kontuzji
Kurs Instruktora siłowni
Kurs Trenera Personalnego
Anatomia i fizjologia człowieka - Profi Fitness School
Kurs Instruktora Stretchingu, PFS Stretching Instructor - Profi Fitness School
Kształtowanie Pośladków - Profi Fitness School
Suspension Training - Profi Fitness School
Kettelbells - Profi Fitness School
Trening kobiet w ciąży i po porodzie - Profi Fitness School
Fakty i Mity w Treningu Sylwetkowym - Centrum Szkoleń Sportowych
Czerwone flagi jako kluczowy element diagnostyki przedtreningowej - Konferencja REPs Polska
Gumy oporowe w prewencji urazów sportowych - Konferencja REPs Polska